Geïnteresseerd in astronomie en wil je hemellichamen bestuderen?

De telescoop is een uitvinding geweest die voor veel opschudding heeft gezorgd in de geschiedenis van onze samenleving. Dankzij telescopen was het namelijk mogelijk om te ontdekken hoe ons sterrenstelsel er nu eigenlijk uitziet. En dat de aarde om de zon draait. Dankzij het gebruik van de telescoop ging er als het ware een wereld voor ons open. Vandaag de dag is een telescoop kopen voor iedereen mogelijk. 

Waarom een telescoop kopen? 

Een sterrenkijker kopen, doe je om een aantal redenen. Zeker wanneer je voor een relatief professionele telescoop kiest. Eentje die als telescoop voor beginners te gebruiken is, maar tegelijkertijd is voorzien van allerlei functionaliteiten. Zo zijn de volgende voordelen van toepassing: 

  • Het heelal ontdekken: Een telescoop noemen we ook wel een nachtkijker. Dit omdat je vooral in de nacht een geweldige kans hebt om het heelal te ontdekken. Zo zie je sterren, de maan en ook allerlei planeten. Wist je bijvoorbeeld dat het heel goed mogelijk is om heel precies de kraters op de maan te zien? En iedere paar jaar heb je een goede kans om een planeet als Mars of Jupiter vrij nauwkeurig te aanschouwen. Wat hoop jij te ontdekken wanneer je je telescoop op de nachthemel richt? 
  • Met statief: Een goede telescoop komt met een statief. Hierdoor zet je deze op een perfect comfortabele wijze neer. Het is een vrij precies werkje om de telescoop op de goede manier naar buiten te richten. Het helpt dan zeker wanneer je hierbij de beschikking hebt over een statief. Zo pak je het als een echte professional aan. Bij Nuvance bieden we alleen telescopen aan die je van dit voordeel voorzien. We weten namelijk precies wat goed uitkomt voor de aspirerende astronoom. 
  • Zeer sterke zoomfunctie: Dankzij een uiterst sterke zoomfunctie ben je dus in staat om heel gedetailleerd allerlei sterren, planeten en de maan te zien. Zo leveren we bij Nuvance oculairs bij de telescoop die tot een zoom van 300x mogelijk maken. Daarmee ontdek je het heelal op een manier zoals je dat nog nooit eerder hebt gedaan. Het is dé manier om echt gefascineerd te raken door wat je ziet. En wil je een iets minder sterke zoomfunctie zodat je de maan goed ziet? Dan is ook dat altijd mogelijk. Je hebt de beschikking over meerdere oculairs. 
  • Met je smartphone vastleggen: Tot slot is een groot voordeel van de moderne telescoop dat deze je de getoonde beelden laat vastleggen met je smartphone. Dankzij een handige smartphonehouder maak je foto’s en video’s van alles wat je ziet. Zo is het niet iets wat je eenmalig meemaakt, maar kun je een ‘ontdekking’ ook aan anderen laten zien. Dit maakt het nog leuker om van je telescoop gebruik te maken. 

Ben je op dit moment dus geïnteresseerd in telescopen? Voor jezelf of voor een ander? Dan raden we aan om voor een professioneel exemplaar van Nuvance te kiezen. Van een telescoop kopen, ga je dan zeker geen spijt krijgen!